Alla hjärtansdag middag?

Du som ska laga middag men inte vet vad du ska ha för dessert, titta hit!

Du kan ju alltid göra "Rosenmarinerade hallon med hallonsabayon och spunnet socker"

30 min

Till 4 personer behöver du:

200g hallon
100g röda vinbär
½ dl vatten½ dl citron, rivet skal och saft (2 msk)                  
2 tsk rosenvatten

Hallonsabayon

100g hallon
3 äggulor
4 msk strösocker
½ dl marsalavin
1 dl vispgrädde

Spunnet socker

1 ½ dl strösocker
2 msk vatten
1 msk glykos
2 droppar röd karamellfärg(hushållsfärg)

Tillbehör
½ liter vaniljglass

Gör så här:

1. spunnet socker
lägg en stor plastsopsäck på diskbänken. Häll vatten i en bunke och tillsätt rikligt med isbitar. koka upp socker, vatten, glykos och hushållsfärg i en kastrull under omrörning. Koka lagen utan att röra om tills den precis börjar få en ljusbrun färg i kanten, ca 147°. Avbryt kokningen genom att doppa kastrullen i vattenbadet. Låt bubblorna lägga sig.
2. Doppa ner toppen av en ballongvisp i sockerlagen och för vispen hastigt fram och tillbaka i luften, ca 25 cm ovanför plastsäcken, så att tunna trådar bildas. Fös ihop sockret.
3. marinerade hallon
koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret löses upp. Ta kastrullen åt sidan, tillsätt citronskal och -saft och rosenvatten. Låt lagen kallna. repa vinbären och lägg i en skål tillsammans med hallonen. Häll lagen över hallon och vinbär.
4. sabayon
passera hallonen. vispa ihop äggulor, socker, marsalavin och hallonpuré i en rostfri bunke. sätt bunken över vattenbad och vispa tills sabayonen tjocknar. Ta kastrullen ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten kallnat. Vispa grädden och vänd ner i sabayonen.
5. servera bären med sabayon och glass. Garnera med det spunna sockret.





Så här fin fint blir resultatet:D








Recept och bild : Allt om mat nr 3. 28 januari 2010.

Kommentarer

Lämna en kommentar, gör mig glad:

Ditt söta namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0